Lijst Blanco wil voorrang voor lokale bedrijven
Jongerenpartij Lijst Blanco wil dat plaatselijke bedrijven voorrang krijgen bij aanbestedingen van de gemeente Meierijstad. Dat staat in het verkiezingsprogramma van die partij.

De naam Blanco mag u meteen vergeten, want de partij mag niet met die naam meedoen aan de verkiezingen. In plaats daarvan wordt het een lijstnummer. De reden: Lijst Blanco miste de deadline bij de inschrijving van een naam. Met het verkiezingsprogramma zijn de jongeren er wel snel bij. Alleen D66, VVD en Hart voor Schijndel waren al zover. Team Meierijstad presenteerde nog geen verkiezingsprogramma, maar al wel een partijprogramma. CDA en PvdA lieten via de media weten dat het allemaal bijna klaar is. Van de SP en Gemeentebelang Meierijstad vernamen we nog niks. 

Soepele regelgeving

‘Bij aanbestedingen zoveel mogelijk plaatselijke bedrijven hanteren’, schrijft de nieuwe partij ietwat cryptisch. Verder wordt gepleit voor soepele regelgeving, overleg over land- en tuinbouw, stimulering van het toerisme, uitbreiding van het glasvezelnetwerk en een carpoolplaats ergens aan de A50. Opmerkelijk is het voorstel de OZB tijdelijk te verlagen. Daarmee wordt volgens Blanco leegstand voorkomen.

18 september 2016
Bron: 
website Lijst Blanco